• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ratkaisukeskeinen terapia PDF Tulosta Sähköposti

Ratkaisukeskeinen työtapa on maanläheinen ja myönteinen erilaisten inhimillisten elämänhaasteiden ja pulmatilanteiden kohtaamisessa. Ratkaisukeskeisessä työskentelyssä etsitään yhdessä ratkaisuvaihtoehtoja niin, että luovuus, toiveikkuus, asiakkaan voimavarat ja tapahtuneet edistysaskeleet ovat keskeisiä asioita. Ratkaisukeskeinen terapia on asiakkaita kunnioittava ja taloudellinen terapiamuoto.

Ratkaisu-ja voimavarasuuntautuneelle työlle on ominaista:

  • asiakaslähtöisyys
  • voimavarakeskeisyys
  • poikkeuksien ja edistyksen huomioiminen
  • myönteisyys, luovuus, leikkisyys ja huumori
  • hyödyntäminen ja konstruktiivinen näkemys
  • yhteistyö ja kannustus.


Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa mm. mahdollistetaan uusia näkökulmia, hyödynnetään luovuutta, leikillisyyttä, huumoria ja tavoitteeseen ja edistykseen suuntautumista. Tähdätään toiveekkaampaan tulevaan ja edetään pienin askelin asiakkaan voimavaroja arvostaen kohti toivottuja muutoksia! Yhteistyösuhde asiakkaan ja terapeutin välillä on luottamuksellinen ja tasavertaisuuteen pyrkivä.

 


ASIAKKAAN KOKEMUS:

"Mitä ehtii 90 minuutissa?

Moni ehkä menee terapiakäynnille uskoen, että yksi kerta ei riitä mihinkään. Ja usein niin voi ollakin. Meille yksi kerta oli avuksi.
Elämme ensimmäsitä vauvavuotta mieheni kanssa, olimme valvoneet jo useamman kuukauden ja kauan odotettu kesäloma oli juuri alkanut. Mutta se ei tuntunut miltään, emme päässeet yksimielisyyteen mistään lomanviettoon liittyvästä ja nahistelimme vain. 

Hätäännyin, näinkö tässä käy? Seuraavaksi suunnittelemme eroa. Laitoin Jonnalle viestiä ja kerroin tilanteestamme. Vastaanoton aluksi kartoitimme aluksi tilanteemme hänelle ja sovimme käynnin tavotteista. Hän piti huolta ajankulusta ja varmisti siitä, että suunnitelma toteutuu johdatellen keskustelua kokeneesti, mutta lämpimästi. Ja niin kävi, että lähdimme vastaanotolta tavoite toteutuneena ja yhtä oivallusta rikkaampana."  - Nainen 36 v

***                ***                   ***

***                 ***                  ***

Ihanaa apua ratkaisukeskeiselle ihmiselle, joka ei turhista hymistelyistä perusta. Sain muutamalla käynnillä repullisen keinoja katkaista turha murehtiminen ja hyviä ohjeita parempaan itseluottamukseen. Todellakin Nainen paikallaan. 10 +  - Nainen 44 v

***                ***                    ***

Jag kontaktade Jonna i ett skede av mitt liv då jag kände ett stort behov av att stanna upp och
analysera min egen livssituation. Redan efter vårt första möte kände jag att jag hittat rätt. Jonna har ett naturligt och väldigt rättframt sätt, och hon ställe de rätta frågorna som hjälpte mig att fundera på vad jag verkligen ville här i livet, inte vad alla andra förväntade sig av mig.

Att jag nu ett halvår senare befinner mig i just den livssituation som jag hade hoppats på men aldrig vågat drömma om, den som Jonna bad mig beskriva, är nog ingen slump utan en direkt följd av Jonnas fina vägledning. Är evigt tacksam för den sparrningshjälp jag fick och som hjälpte mig att komma vidare i livet. - Kvinna 45 år